19 Kasım 2009 Perşembe

Git gel Sili kac saat, kac?






Sili’nin ortalama genisligi 200 km. Ama uzuuuuuun bi memleket. Yarisini katettik. Ama once San Pedro’da bi gun daha gecirdik. Yildiz gorcez ya, dediler ki bu aksamki tura katilin. Biz de bi gece daha kalalim dedik. Asli Santiago’ya gitti. Onun icin bi yandan da 3. Aradik. Uyuni turundan baska bi jipten italyan Andres vardi. Yine karsilastik onla. Dedik gel. Tur fransizca ama biz sana ceviririz. O da aksamustu bi tiyatroya cagirdi. Gidicez diye otelden cikmistik. Bileti ertesi sabaha alip geri donduk. E yer kalmamis. Baska bi yer bulduk. Bahcede otururken yine bi 12 ayda dunya turu yapan fransiz bi ciftle sohbetlendik. Meksikayi felan cok begenmisler. Karayip kiyisina gitmeyin dediler. Bi tane de indirim kitapcigi verdiler. Neyse, biz andresle bulustuk. Tiyatroyu bulamadik, gidemedik, ki yanimizda iki tane silili eleman da vardi. Fransizlar, andres felan hep beraber yemekten sonra iki litre kadar bira tuketip bayildik.

Sabah otobus maratonu basladi. 5 saat sonra ilk mola, Antofagasta. Guzeel. Yemek felan, devam. Hop, aksam 8e dogru otobuse bi labrador sicradi. Iki tane de gorilcan. Kuzeyden geliyoruz ya, uyusturucu aramasi. Hayvan bizim cantayi bi sevdi… anlattik agbilere, koka yapragi vardi felan diye. Haa dediler, tamam o zaman. Tabii tamam, memleket memleket cantada uyusturucu mu tasiycaz? Toobe toobe… bu sili polisi adami zorla tacir etcek. Indik Santiago de chile’de. Aslinda inmedik. Otobusten inip otobuse bindik. Istikamet mendoza.

Efenim dikkatli dinniyici farkeder, bi onceki yaziyi Santiago’dan yaziyoruz demistik. Bunu da oyle.Soyle ki, biz yola ciktik. Otobuste sofor, muavin sahane sohbet, ikram felan. Fekat yaklasik bi saat sonra yol tikandi. Ilerdeki madende kaza olmus. Bekledik oylece bi 4 saat. Yolun aksam 9 gibi acilacagini ogrenince geri donmeye karar verdik. Hop metro, sehre (ha evet, ilk defa metro!). bildigimiz buyuk avrupa sehri. Yerli yok. Herkes renk renk ama. Genis caddeler, gicir taksiler… Sabah tekrar deniycez. Arjantin bize hayirli gelmedi. Ha simdi, ha birazdan gidiyoruz dedikce gidemiyoruz. Nedir kardesim??

(Foto aciklama: en alttaki uyuni tur ekibi. alttan ikinci uyuni gozyanilmasiseysi, ucuncusu de. onun ustunde, cok usuyoruz ama cok guzelmis beah fotosu. en ustte de baska bi guzel manzaramiz uyuni turundan...) (Fonda Bareto caliyo, ya se muerto mi abuelo, ay ay ay...) (ucuncu parantez: hayir siliden foto yok. olmiycak da...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder