17 Ekim 2009 Cumartesi

Lima diye geldik, mirafloresteyiz iki gundur…

Trujillo’dan Lima’ya geldigimiz otobus sahaneydi. Línea Turizm. 8 saatte sehre geldik, ama bir bucuk saatte terminale ancak geldik. Hava hafif kapaliydi. Bi de les gibi pazartesi sabahi trafigi. Cok bisiy beklemiyoduk zaten. Limaya gidiyoruz deyince, Herkes, gri, cirkin, sikici gibi seyler soylemisti. Biz hemen, “kalmak icin daha iyi olur” dedikleri, eski lima’nin disindaki miraflorese gittik. Biraz yer aradik. Bir aksamlik bi yer bulduk. Gazetede aksama depeche mode konseri oldugunu gorduk. Bilet satilan bi yer bulduk, hatta bilet de bulduk. Sonra ertesi aksamlar icin biraz yer baktik, bi tane de temiz, guzel bi yer bulduk.

Konsere taksiyle gidelim demistik. Hosteldeki enrike bize dolmus tarif etti. “Bi tanesine binin avenida larco’dan, Javier prado’da inin. Ordan da pradoyu gecene binin. Monumentale gidiyo mu agbi, diye sorarsiniz” dediii… tamam konser buyuk. E gidis toreni de iki saat surdu boylece. Ilk dolmusa bindik. Bayagi bildigimiz maslak dolmuslarindan. buyukdere gibi bi yerde gidiyo. Ayni sacma sapan hareketlerle kullaniyolar falan. Ama salsa caliyo. Ha bi de doluyo! Full! Neyse, inecek yeri kacirmadan indik! Ikincisine biraz yuruduk. saat 9daki konsere 7 gibi yola cikmistik. Is cikisi trafigi, bi de ikinci dolmus yonunde herkes konsere gidiyomus. Dolmuslara binmek mumkun degil! Ittir kaktir. Taksiler ya dolu, ya almiyo. Yurusek ne kadar surer dedik amcaya. Ooo, iki saat, dedi. Meger biz bayagi sehri katediyomusuz. O arada arka yoldan bi tane bos minibús geldi. Iki saat diyen amca kos kos dedi, atladik. 9 gibi indigimiz yerde yine ayni amca bize triportor cevirdi bi tane. Konsere giden baska bi iki kisiyle alete bindik. Dattiri dat… kapiya kadar gittik. 9 bucuk gibi girebildik. Daha baslamamislardi.

Tabii ki sahne oldugumuz yerden cooook uzakti. Ama kalabalik, muzik vs iyi geldi. Iki kere donduler. Bilet aldiktan sonra butun gun personal jesus soylemistik. Ikinci cikista onu da soylediler, tamam oldu. Bunun ucuncusu olmaz deyip, hemen cikisa yoneldik. Mini cakal modeli. Yine de bizden once de cok cikan olmus. Kararli bi sekilde taksi aradik. Antin kuntin, 3-5, olur olmaz, anlastik bi tanesiyle cok temiz donduk.

Sabah yeni buldugumuz yere gectik. Sonra ikmal yapmaya ciktik. Once seyahat ceki icin bankaya. Sonra larco del mar’a gittik. Deniz kiyisina Guayaquil’deki maleconun sadece alisveris merkezi olanini yapmislar. Tam kiyi degil tabii, bilmemkac metre tepesinde. Donuste Manolonun yerinde bi kahve, bi churros, serbetsiz lokma gibi bisiy. Yarina bi kac gorusme, belki sightseeing felan. Pazartesiye kadar lima’dayiz. Sonra cuzco. Bilet bakmamiz gerekiyomus hizlica…

2 yorum:

  1. selam arkadaşlar.

    sizi elimden geldiğince takip etmeye çalışıyoruz. takip ettikçe de çok keyif alıyoruz valla. Her neyse biz de 18 aralıkta brezilyaya geliyoruz. 3 ocakta da bolivya ve peruya geçeceğiz. 18 ocakta da turkiyeye döneceğiz.

    sizin program yanlış hatırlamıyorsam aralık ayında brezilyaya denk geliyordu. belki karşılaşırız ha ne dersiniz?

    arzu-mehmet

    YanıtlaSil
  2. "Miraflores" deyince "Kent ve Kopekler" geldi aklima... Nasil oralar, romandaki gibi mi?

    taymaz

    YanıtlaSil